نصائح أكل
لما بتحب تدى لحته اللحمة طعم وطراوه بتحطها ف marinate لوقت معين اللى بيحدده قطعية اللحمة وحجمها, وده بيحصل ف اللحوم عمومآ, نفس الفكرة فى الفاكهة ! بس ف #الفاكهة اسمها Macerate.
ال Macerate هو نقع الفاكهة لوقت قصير ف سائل مسكر عشان يطريها ويزيد حلاوتها , وطبعا الفواكهة المجففة بتاخد وقت اطول, أكيد كلكم بتعملوا خشاف ف رمضان!
ومع الفواكة اللى بتبقى ضعيفة زى الفراولة والتوت والموز والبرتقال دول ممكن ترش عليهم سكر بس وتسيبهم لوقت قصير جدا عشان يكتسبوا الطراوه والحلاوة اللى أنتا محتاجها, غالبا مابين 5 ل 15 دقيقة.
الفكرة ف رش السكر انه بيكسر الخلايا اللى على سطح الفاكهة فبيتيح للرطوبة انها تخرج السوائل اللى داخل الفاكهة ولما السوائل بتخرج بتتجمع مع السكر المرشوش فبيديك سيرب جميل جدآ ممكن تستخدمة ف الطبق بتاعك , وممكن تستخدم اى نوع سكر او عسل كمان! وممكن برضوة تعمل Enhancing flavors بى اى حاجة عايزها اذا كان ف ال liquid اللى انتا ناقع فيه او مع السكر اللى رشيته 🙂
#Back2Basics بقلم: شيف محمد عفيفي
Comments
Post a Comment