نصائح أكل




لما بتحب تدى لحته اللحمة طعم وطراوه بتحطها ف marinate لوقت معين اللى بيحدده قطعية اللحمة وحجمها, وده بيحصل ف اللحوم عمومآ, نفس الفكرة فى الفاكهة ! بس ف #الفاكهة اسمها Macerate.
ال Macerate هو نقع الفاكهة لوقت قصير ف سائل مسكر عشان يطريها ويزيد حلاوتها , وطبعا الفواكهة المجففة بتاخد وقت اطول, أكيد كلكم بتعملوا خشاف ف رمضان!
ومع الفواكة اللى بتبقى ضعيفة زى الفراولة والتوت والموز والبرتقال دول ممكن ترش عليهم سكر بس وتسيبهم لوقت قصير جدا عشان يكتسبوا الطراوه والحلاوة اللى أنتا محتاجها, غالبا مابين 5 ل 15 دقيقة.
الفكرة ف رش السكر انه بيكسر الخلايا اللى على سطح الفاكهة فبيتيح للرطوبة انها تخرج السوائل اللى داخل الفاكهة ولما السوائل بتخرج بتتجمع مع السكر المرشوش فبيديك سيرب جميل جدآ ممكن تستخدمة ف الطبق بتاعك , وممكن تستخدم اى نوع سكر او عسل كمان! وممكن برضوة تعمل Enhancing flavors بى اى حاجة عايزها اذا كان ف ال liquid اللى انتا ناقع فيه او مع السكر اللى رشيته 🙂
#Back2Basics بقلم: شيف محمد عفيفي

Comments

Popular posts from this blog

لكل اللي بيدور علي أماكن تصوير لكل اللي بيدور علي أماكن تصوير الفوتوسيشن واسعار رسوم التصوير بها

الرجيم الثلاثى ينقص 12 كيلو خلال 12 يوم فقط

رجيم التلبينة النبوية ينقص 20 كيلو ويعالج أمراض القلب وضغط الدم والسكر والقولون